Мария Габриел: Изпращаме силно послание за подкрепа на Манфред Вебер за бъдещ председател на ЕК

14:35, 19 май 19 / Политика 25 209 Topnovini
1

,,Днес изпращаме силно послание за подкрепа на Манфред Вебер за бъдещ председател на ЕК, но и затова, че премиерът Бойко Борисов гради вече 10 години имиджа на България, на която Европа има доверие. Денят е важен и за да потвърдим отново нашата визия за силна България в обединена Европа. Вярвам, че всеки ще даде най-доброто от себе си, за да покажем, че България следва непоколебимо своя път на развитие." Това каза водачът на евролистата на ГЕРБ - СДС Мария Габриел по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ - СДС в София.

"Да не сме иделани, работим, грешим, но и бързо поправяме грешките си. Грижим се за всяко населено място. Това са нашите качества, които с времето не трябва да губим от поглед“, каза още тя.

„Ще покажем, че с труд, реалистични ангажименти и конкретни идеи ще продължим да работим за по-добър жизнен стандарт и развити региони, за Европа, която закриля и два перспективи“, посочи Мария Габриел.

Тя се обърна и към кандидатът за председател на ЕК Манфред Вебер с думите: „Скъпи, Манфред, познаваш силата на премира Борисов и делегацията на ГЕРБ в ЕП. Годините ни съвместна работа са показали, че можеш да разчиташ на сплотен, силен, знаещ и можещ отбор. Всеки един е доказал се професионалист и българин, работил и имащ още много да даде на Европа и България. Имаш подкрепата ни, Манфред, за писането за тази страница на Европа, за която ще работим заедно“.

Мария Габриел посочи, че Европа, която казва „не“ на разделението и „не“ на езика на омразата. „Ще работим за Европа, която е обединена и гради. Европа, която с единство и отговорност може да стигне и до най-отдалеченото училище и до най-малкото земеделско стопанство. Европа, която защитава нашето християнско семейство. Но тази Европа няма да дойде даром, за нея трябва да работим в дух на сътрудничество и взаимно уважение“, посочи тя.

Мария Габриел подчерта, че ключовата дума в Европа днес е доверие. „Доверието обаче е заложник на конформизма. Да му вдъхнем нова сила, зависи от всеки един от нас“, заяви тя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани