ГЕРБ и ПП “Никола Петков” подписаха споразумение за политическо сътрудничество

09:14, 16 апр 19 / Политика 25 292 Topnovini
1
2
3

ГЕРБ и ПП “Никола Петков” подписват споразумение за политическо сътрудничество. 

„Предстои подписване на същите споразумения с „Гергьовден”, Български демократичен форум и Съюза на репресираните от комунизма”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти. Зле прикриват целите си. Техните брутални действия станаха публично известни. Не само за изборите и победата, но в ГЕРБ сме узрели и за следващите местни избори, на базата на сътрудничество с по-малки, но на места с влияние партии, да направим добри кметски избори и листи за общински съветници“, заяви Борисов след подписването на споразумението.

От партия „Никола Петков“ пък припомниха, че сътрудничеството между двете формации датира още от европейските избори през 2007 година. „Смятаме, че това е най-балансираната листа, с хората, които защитават нашите интереси в ЕП. Много се надяваме, че всички останали демократично ориентирани структури, които все още се колебаят в коя посока да тръгнат, ще подкрепят листата на ГЕРБ“, посочи Венцислав Върбанов.

ГЕРБ постигна съгласие за общо явяване на евровота със СДС, които получиха две места в листата, едно от които се счита за избираемо. Управляващите подписаха и споразумение за подкрепа с „Обединени земеделци“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани