Изводите на "Алфа рисърч": Президентът и Нинова губят подкрепа

08:31, 11 яну 19 / Политика 25 1202 Topnovini
1

За първи път от две години насам лидерката на БСП Корнелия Нинова е със срив от под 20 на сто, въпреки големите усилия, които тя полага. За първи път и президентът Румен Радев пада под 50 на сто, коментира в студиото на "Тази сутрин" Геновева Петрова, социолог от "Алфа Рисърч". Данните от изследването им публикувахме вчера.

Скандалите около лидерите на патриотите водят до тотален срив, показва социологията. Според Петрова данните ги поставт на границата за влизане в ЕП. Тя изтъкна, че е много важна ролята на лидера на дадена партия по отношение на евровот. 

Всички партийни лидери, и на управляващите, и на опозицията, са в негативен тренд. Най-рязък е отливът в доверието към Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, заяви социологът. Подкрепата за третия водач от Обединени патриоти - Волен Сидеров, е силно ограничена, от 4,9%. 

Най-одобряваният министър е вицепремиерът Томислав Дончев, най-ниска оценка анкетираните дават на Цецка Цачева. Най-голям срив в рейтинга бележи Каракачанов, който традиционно е един от най-рейтинговите министри. Лидерът на ВМРО, който побърза да се разграничи от считаните за близки до него арестувани ръководители на ДАБЧ, вече има двойно повече отрицателни оценки, отколкото положителни, стана ясно в "Тази сутрин".

На евроизбори имаме традиционно ниска активност, имали сме евровот с под 30 на сто активност, коментира Геновева Петрова. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани