Превозвачи протестират в центъра на Брюксел

12:30, 10 яну 19 / Политика 25 669 Topnovini
1

Български превозвачи излязоха на протест в центъра на Брюксел. Те изразяват недоволстовото си срещу пакета "Мобилност". Няколкостотин шофьори и 10 камиона се включиха в демонстрацията. Машините са паркирани недалеч от евроинституциите.

От бранша искат предложените промени, засягащи командировките на шофьорите, връщането до страната на всеки четири седмици и нощните им почивки, да не бъдат приети, защото според тях това ще доведе до масови фалити на български превозвачи.

В протеста се очаква да се включи и транспортният министър Росен Желязков, както и български евродепутати.

„На протеста ще има както български превозвачи, така и хора от съседните ни държави. Нашето мнение е, че трябва да се спре с този двоен стандарт и с изкуствените правила, които се налагат на нашия бранш”, заяви собственикът на транспортна фирма Димитър Рашков по NOVA.

Червената линия, която не може да бъде премината, е безумното задължение да се връщат машините и шофьорите в България. Това са свободни хора. Откъде накъде ще карат един човек на всеки 4 седмици да си бъде вкъщи. Това си е принуждаване. Западните държави се опитват да фалират бизнеса и да превърнат хиляди български семейства в емигранти”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Решения, свързани с мерките по пакета "Мобилност" ще бъдат взети от Транспортната комисия в Европарламента в четвъртък по обяд. Това е само началото на дълга процедура, която тепърва ще се развива.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани