България се въздържа от присъединяване към Глобалния пакт за миграцията

13:25, 05 дек 18 / Политика 25 711 Topnovini
1

България ще се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция, реши Министерският съвет.

Страната ни няма да участва със свои официални представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се проведе в Маракеш, Мароко, на 10-ти и 11-ти декември.

Правителството също така взе решение при последващо гласуване на резолюция в Общото събрание на ООН за утвърждаване на вече приетия пакт Постоянният представител на България в ООН да гласува с „въздържал се“.

Темата за по-ефективното управление на миграционните процеси е от основно значение за България. На този етап българското правителство смята, че решението за неприсъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция защитава в най-пълна степен интересите на страната и нейните граждани.

България ще продължи да изпълнява вече съществуващите и поети международноправни задължения в областта на правата на човека, както и да упражнява засилен контрол на националните граници.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани