Излезе първият по рода си "Годишникъ" на консервативната мисъл

13:10, 03 дек 18 / Политика Сподели в: 25 877 Topnovini Автор: Topnovini
1

Излезе първият по рода си в България „Годишникъ“ на консервативната мисъл. Инициативата е дело на платформата „Консерваторъ“, а главен редактор е Николай Облаков – маркетинг мениджър с над 10-годишен опит в редица български и чужди компании.


Представянето на „Годишникъ“ ще се състои на 10 декември /понеделник/ от 18.00 часа в Литературен клуб „Перото“.


Изданието съдържа 25 текста от 21 млади български автори, сред които историци, политически, социологически и икономически анализатори, университетски преподаватели, представители на дипломатическите среди и неправителствения сектор, юристи, журналисти, публицисти, хора от активните бизнес среди в сферите на информационните технологии, финансите, търговията, енергетиката и др.

„С този „Годишникъ“ ние се стремим да върнем смисъла от задълбочения обществен дебат. Профанизирането на публичното говорене в ключови сфери от обществено-политическия, икономическия и културния живот пречи на сблъсъка на визии, ощетява креативността и разпилява потенциала на елитите да формулират ясни послания, пътища за преодоляване на кризите и постигане на просперитет на обществата. През последните 30 години в България разломът беше между комунизъм и антикомунизъм, но вече все по-отчетливо влизаме в ерата на битката между консервативно и либерално. Този сборник съдържа именно есенцията на консервативните идеи с днешна дата. Той е своеобразна консервативна платформа за бъдещето на България, Европа и света“, казва главният редактор Николай Облаков.
„Годишникъ“ обобщава основните консервативни тези във всички сфери на живота, като очертава и най-значимите предизвикателства пред консервативната доктрина. Сред основните теми, засегнати в „Годишникъ“, са бъдещето на Европа на отечествата, либерално-консервативният дебат, консенсусните мерки между лявото и дясното, предизвикателствата пред консервативния подход в инвестициите, реформите, българската армия и общата политика по отбрана и сигурност на ЕС, атомната енергетика и климатичните промени, фалшивите новини, религията и църквата, политиката на Балканите, в Близкия Изток и САЩ.
„Годишникъ“ ще се разпространява безплатно, екземпляри от него ще бъдат дарени на Националната и регионалните библиотеки.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани