Цачева: Иванчева и Петрова са избрали софийския арест пред Сливенския затвор

09:50, 03 дек 18 / Политика Сподели в: 25 832 Topnovini Автор: Topnovini
1

Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами са пожелали да са в Софийския арест, а не там където се полага да бъдат – в Сливенския затвор, коментира министърът на правосъдието Цецка Цачева пред bTV.

По повод условията, в килията, в която двете са настанени, министърът отбеляза, че едно от най-тежките места е именно Софийския затвор и ареста към него. Сградата е строена преди век, там се правят козметични ремонти, в момента капацитета и на затвора и на ареста към него е към горна максимална граница, посочи Цачева.

Това са места за временно пребиваване, на лица които са арестанти, това не е постоянно помещение, не е общежитие и то трябва да отговаря на определени критерии. За тези критерии през последните 3 години България се признава от Комитета против изтезанията, че отговаря на условията, припомни министър Цачева.

Тя посочи, че всеки, който не е доволен от условията, може да предяви иск в съда. През последните 3-4 г. драстично са намалели осъдителните решения срещу държавата в съда в Страсбург, каза още Цачева.

За края на годината в Министерството на правосъдието няма да има бонуси, съобщи министър Цецка Цачева.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани