Цветанов във Facebook: Българската икономика се развива

17:58, 01 дек 18 / Политика Сподели в: 25 831 Topnovini Автор: Topnovini
1

Българската икономика се развива. Доказателства за това идват както отвън - кредитният рейтинг от международните агенции, така и отвътре - Бюджет 2019 г. е най-добрият от много години насам. Уверен съм, че тези отлични резултати ще дадат нов силен тласък на нашата работа по пътя ни към осигуряването на българските граждани европейски доходи и страндарт на живот.

Това написа председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод новината, която съобщихме преди дни - Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB-/A-3'. Перспективата пред рейтинга също се потвърждава и остава положителна.

"Експертите от S&P очакват силен ръст на БВП в следващите 3 години и отчитат като благоприятно условие за запазването на рейтинга напредъка на България по присъединяването й към Валутния механизъм II (ERM II).
Преди близо две седмици Fitch също потвърди кредитния рейтинг на България BBB в чуждестранна и местна валута със стабилна перспектива", припомни още Цветанов.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани