Почина политологът доц. Антоний Гълъбов

14:02, 22 сеп 22 / Общество 25 2270 Шрифт:
Василена Йорданова

Българският политолог и социолог Антоний Гълъбов е починал внезапно във вторник. За това съобщи колегата му Антоний Тодоров.

„С тъга научих, че завчера е починал моят колега и Адаш Антоний Гълъбов“, написа той с профила си във Facebook.



Антоний Гълъбов е роден в София на 30 януари 1964 г. 
Завършва Социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1989 г. и защитава докторантура по специалността през 1996 г. 

Той преподава в СУ и в Нов български университет, където е доцент в Департамента Политически науки. В периода между 2005 и 2008 г. е старши научен сътрудник в БАН.

Автор е на монографиите „Граничната идентичност. Социологически профили на отклоняващо се поведение“ и „Девиантно поведение в училищна среда“. Негови студии и статии са публикувани на английски и френски език в редица авторитетни западни научни списания.

Доц. Гълъбов беше изключително търсен за коментари по актуални въпроси от българските медии. Само за периода между 1988 до средата на 2008 г. има над 600 негови статии, интервюта и коментари в национални всекидневници, седмични и периодични издания, пише БГНЕС.

Членува в редица български и чуждестранни организации, сред тях са Българската социологическа асоциация и Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001). Член е на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) - Paris, France (2003). Основател и член на Българско общество за индивидуална свобода БОИС (2003). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Limoges, France (2004) Председател на Управителния съвет на Институт за публични политики и партньорство (2005). Член на редакционния съвет на списание “Лидер” (2005 – 2006 година). Член на редакционния екип на списание BM Business Magazine (2008).

Екипът на Topnovini.bg изказва съболезнования на семейството, близките и приятелите на доц. Антоний Гълъбов!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама