Юлия Юргакиева ще бъде новият изпълнителен директор на Агенцията за събиране на вземания

10:51, 12 апр 21 / Общество 25 1715 Шрифт:
Биляна Иванова

Юлия Юргакиева ще бъде новият изпълнителен директор на Агенцията за събиране на вземания ЕАД (АСВ), част от водещата в Европа компания за изкупуване на вземания - норвежкият B2Holding.

Досегашният директор „Корпоративни и обезпечени вземания“ на дружеството ще поеме официално поста от 1 май и ще замени Димитър Бончев, който се оттегля след 8 години в мениджмънта на компанията и 15 години в сектора на управление на вземания. Предстои промяната да бъде отразена в Търговския регистър.

От името на борда благодаря на Димитър за всеотдайната му работа, неимоверните усилия, високите резултати и професионализъм. Той и екипът му са в основата на възхода на АСВ през годините и имат огромен принос не само за утвърждаването на компанията сред лидерите на пазара, но и на самия сектор като цяло. Не случайно новият СЕО на АСВ ще бъде един от този екип. Поздравявам Юлия Юргакиева за новия пост и й благодаря за това, че прие. АСВ е важна част от структурата на B2Holding. Опитът и експертизата, която Юлия притежава в сектора, включително и като част от мениджърския екип на АСВ, постиженията й в компанията, солидните й познания в правната материя, в комбинация с лидерските й качества, са предпоставка тя да продължи възходящото развитие на дружеството. Вярваме, че Юлия има необходимия капацитет да ръководи една от водещите компании в сектора за управление на вземания в България, както и волята да приложи нови идеи и модели, с които да направи услугите ни още по-добри за нашите клиенти и партньори, заяви Адам Парфиниевич, председател на съвета на директорите на АСВ и ръководител „Управление на необезпечени активи“ на B2Holding.

За мен беше чест да участвам в изграждането и развитието на АСВ. Радвам се, че акционерите отново заложиха на човек от ръководството на дружеството, който да поеме поста на изпълнителен директор. Юлия притежава необходимите лидерски качества и умения да продължи възходящото развитие на АСВ. Ще й помагам и ще я подкрепям, докато има нужда, каза Димитър Бончев.

Привилегия и отговорност е да поема управлението на жизнеспособна, с висока ликвидност и добре капитализирана компания. АСВ има капацитет да затвърди ролята си на ключов участник на пазара на управление на вземания. Целта ни е да сме доверен партньор на нашите клиенти и мост между кредиторите и клиентите с необслужвани задължения, намирайки решения и за двете страни, използвайки всички модерни технологии за целта, коментира Юлия Юргакиева. 

Юлия Юргакиева започва работа в АСВ през 2013 г. като първоначално е ръководител на отдел „Съдебни вземания“. Под нейно ръководство отделът постепенно се разраства до дирекция с близо 100 души персонал. След това е директор „Корпоративни и обезпечени вземания”. Тя е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Дрът циник 12:33, 12 апр 21

Хубава , бас държа - калинка !

2 Анонимен 18:10, 12 апр 21

Не всичко хубаво, задължително е глупаво! Не разбирам, защо трябва да се коментира човек, който никога не сме срещали, не сме разговаряли, но видиш ли.....вече знаем, "що за стока е". Голям ужас и голямо /или малко?/ падение!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама