Потвърдиха оправдателната присъда за взрива в Горни Лом

16:15, 14 яну 21 / Общество 25 1173 Ирина Иванова
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателната присъда по делото за взрива в завода за боеприпаси "Миджур", при който на 1 октомври 2014 г. загубиха живота си 15 души - 13 мъже и 2 жени. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Отложиха заседанието по делото "Миджур" за 16 юли

Съдът е излязъл с решение на 11 януари и с него потвърждава присъдата на първоинстанционния съд във Видин. Апелативният съд е приел, че Окръжен съд - Видин е провел надлежно, пълно и всестранно съдебно следствие, като е изяснил релевантните факти в пълния им обем, съобщиха от прокуратурата. 

На снимката: Валери Митков собственик на завод "Миджур"/ БГНЕС

Припомняме, че през лятото на 2019 г. Окръжният съд на Видин оправда всичките четирима обвиняеми по делото за взрива в „Миджур“. Собственикът на завода Валери Митков, който загуби и сина си при взрива, бе оправдан по обвинение за причинена смърт на 15 души, както и за причиняването на трайни наранявания на други трима. Втората обвиняема - Евелина Бахчеванова, също бе оправдана по повдигнатите обвинения. В момента на взрива тя е работила в Mинистерството на икономиката. Третият обвиняем Божидар Василев също е невинен, според Окръжния съд на Видин. Василев е бивш служител на отдел "Контрол на общоопасните средства" в МВР. Видинският съд оправда и Палма Иванова, бивша служителка в завод „Миджур”, която е отговаряла за безопасните условия на труд във фабриката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!