Военно-патриотични организации: Офицерите ни не заслужават обругаването на сградата на МО

19:05, 20 окт 20 / Общество 25 1608 Юлиан  Тодоров
Снимка: БГНЕС

Притеснява ни обругаването на паметник на културата с национално значение, какъвто беше случаят вчера със замерянето с яйца на сградата на Министерството на отбраната - това се посочва в обща позиция на председателите на няколко национални военно-патриотични организации.  

Позицията на военно-патриотичните организации е в отговор на снощното замеряне на сградата на Министерството на отбраната с яйца и домати от протестиращите.

Протестът, ден 103: Омлет за Министерството на отбраната

„В сградата на Министерството на отбраната се е рeшавала съдбата на България в различни исторически епохи и политически режими, много от нас са служили в тази сграда“, подчертават председателите на военно-патриотичните съюзи.

Те припомнят, че днес в нея работят стотици български офицери, включително Щабът на отбраната, които с нищо не са показали политическа ангажираност, за да бъдат обект на подобно отношение.

Позицията е подписана от генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР, доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България, младши лейтенант от запаса Петър Велчев, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, капитан далечно плаване Атанас Илев, председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, Борис Николов, председател на Съюза на военноинвалидните кооперации в България, Полковник от запаса Цанко Цанков, председател на Сдружението на офицерите от резерва „Клуб 199“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

2 коментара
Анонимен 22:23, 20 окт 20

А защо ги търпите? Вие, които защитавате държавата от външни врагове, позволявате на някакви улични гамени да безчинстват и то в столицата на държавата.С това ваше бездействие вие ги поощтрявате и те си въобразяват, че това ще продължава така безнаказано. Няма толкова много нормални хора да търпим две шепи малоумници.И те , ако не искат да се озаптят, жална им майка.Вината е в тях.

Анонимен 23:52, 22 окт 20

А защо търпят най-големия мафиот в бълг.история Боко тиквата!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!