Екозащитници поискаха ефективни присъди срещу зверствата над животни

21:05, 29 май 20 / Общество 25 2113 Юлиан  Тодоров
Снимка: CanStockPhoto

Защитници на правата на животните протестираха пред Министерския съвет и поискаха ефективни присъди за насилниците. Те поискаха и среща с премиера Борисов, за да го помолят за съдействие за намаляването на зверствата над животни в България, предава БНТ.

Убит черен лешояд, мъртви делфини, пребита да смърт котка, простреляно в главата куче и друго вързано на жп релса. Това са част от зверствата над животни в България само за последните няколко седмици.

„Досега не знам да има един наказан, който да е лежал в затвора, ако има такива със сигурност щяха да са за пример за всички които мислят да извършват подобни зверства“, това каза Мартин Янчев, организатор на протества.

Наказание "пробация" и "общественополезен труд" в полза на обществото получи вчера 33-годишния Ангел от Мъглиж, който се гаври с малко кученце преди година.

„Жестокостта над животни е и изоставянето на улицата. Това зависи изцяло от контрола на институциите , които не го упражняват. Закон има и ние искаме този закон да се спазва, искаме да спре това изоставяне на животни на улицата, съответно по тази начин ще спрем и малтретирането на животни по улицата“, каза Пламенка Калинкина, която също е организатор на протеста.
За ефективно прилагане на Закона за защита животните на протеста в София се подписаха над 200 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи