По-ниска цена на природния газ от 1 април

17:46, 26 мар 20 / Общество 25 2222 Василена Йорданова
Комисията за енергийно и водно регулиране предлага цената на природния газ от 1 април да бъда 26,21 лв./MWh.
 
В сравнение с действащата цена за първото тримесечие на 2020 г. в размер на 44.04 лв./MWh намалението е със 17,83 лв./MWh или с 40,49%, предаде БГНЕС.

Какво се случи по-рано

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложи да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25% от 1 април.
 
КЕВР: 20% по-евтино парно от 1 април

Предложението на КЕВР бе цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. В Пловдив се предложи намаление на цената с 14,8%, в Бургас - с 16,4%, във Варна - със 7,8%, във Враца - с 21,3%, във Велико Търново- с 16,6%, в Разград - с 16%.

"Булгаргаз" поиска с над 40% по-евтин газ през април

Изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Александър Александров, който се включи по скайп, каза, че не възразява относно предложението на регулатора цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. По думите му от столичното топлофикационно дружество единствено смятат, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-Бургас" Християн Илиев заяви, че няма възражения срещу предложението цената на топлинната енергия в Бургас от 1 април да бъде по-ниска с 16,4%. Михаил Ковачев, който е изпълнителен директор на "Топлофикация-Разград", също няма забележки срещу предложеното понижение на цената с 16 на сто.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 77 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.