С близо 40 млн. лева ще изгорят търговци на лотарийни билети

19:13, 14 фев 20 / Общество 25 1757 Topnovini
1

Търговци на лотарийни билети настояват държавата да организира връщането на непродадените билети от играта "Моментната лотария" и възстановяването на вложените от тях пари.

На пресконференция в Сливен Борис Борисов, който е дистрибутор на лотарийни билети, посочи, че промените в Закона за хазарта са довели до загуби за търговците и невъзможност нито да продават билетите, нито да ги върнат, защото сметките на фирмата "Ню геймс" са запорирани, предаде БТА.

Свалиха "Националната лотария" от ефир

Така 18 000 фирми в цялата страна ще претърпят загуби от близо 40 милиона лева. По думите му, ще се наложи затваряне на павилиони, които са се занимавали с разпространението им.

Според търговците, забраната за продажбата на лотарийни билети е станала рязко, без гратисен период за продажба и изплащане, но никъде не са описани редът и начинът за връщането им на организатора на играта. Именно от сметките на фирмата - организатор те искат да им бъдат възстановени загубите под контрола на държавата.

След лотариите Симеонов погва казината и бингото

Борис Борисов заяви от името на колегите си, които в Сливенско и Ямболско са имали 640 обекта, че се надяват на диалог с държавната власт и засега нямат намерение да излизат на протест или да заведат колективен иск за връщане на вложените от тях пари.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани