Национален протест в София срещу горенето на боклук

09:55, 25 яну 20 / Общество 25 1251 Topnovini
1

Национален протест срещу горенето на боклук ще се проведе в София от 11 ч. Ще присъстват и хора от Бобов дол, които се притесняват, че се горят отпадъци в местния тец, въпреки уверенията на екоминистерството, че разрешителното за това е отнето.

Според местните в теца редовно се вкарват бали с боклук и се горят. Хората се притесняват за здравето си.

„След срещата ни миналия петък сме прекратили изгарянето на отпадъците. Може би някаква малка остатъчна част е била изгорена. Надявам се да мине време и хората да разберат, че това е единственият начин да се унищожава този отпадък“, обясни Емил Христов, изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол“, предаде bTV.

„Освен комплексното разрешително, което ни дава някакво право да извършваме тези дейности, ни дава и самият разрешителен документ по Закона за управление на отпадъците. Уважихме препоръката на министър Димитров да не извършваме, докато не се изяснят обстоятелствата в централата кой от разрешителните документи е валиден. Уважаваме това, че министърът е съвсем отскоро, така че необходимо е време той самият да бъде съвсем запознат със създалата се ситуация“, каза Елка Зарева, главен еколог.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани