В МРРБ обсъждат как да се реши водната криза на Перник

07:30, 10 дек 19 / Общество 25 1665 Topnovini
1

На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат обсъдени технически решения за справяне с водната криза на Перник. На нея е поканен да присъства и кметът на Перник Станислав Владимиров.

След срещата, от 16.00 часа, в зала „Пресцентър“ на МРРБ ще се състои брифинг, на който ще бъдат представени набелязаните мерки.

Възможните технически решения за справяне с кризата бяха коментирани и днес на среща по покана на министър Петя Аврамова, в която се включиха областният управител на Перник Емил Костадинов и представители на ВиК оператора.

Припомняме, че от 18 ноември градът е във воден режим, който засяга около 60 000 души в Перник, Батановци, Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец. Жителите на засегнатите населени места имат вода от 5 до 10 ч. сутринта и вечер от 17 до 22 ч. Така ще могат да издържат 5 месеца с наличната вода от язовир "Студена", дори и да няма валежи. Досега перничани два пъти излизаха на протест и настояваха виновните да понесат отговорност.  До момента от постат им бяха отстанени областният управител Ирена Соколова и шефът на ВиК-Перник Иван Витанов. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 46 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.