АЕЦ „Козлодуй” посрещна стотици хора в деня на отворени врати

16:43, 09 ное 19 / Общество 25 1272 Topnovini
 Атомната централа посрещна 522 посетители в деня на отворени врати
1
 Атомната централа посрещна 522 посетители в деня на отворени врати
2

Денят на отворени врати на 9 ноември доведе в АЕЦ „Козлодуй” 522 посетители.

Хора от цяла България имаха възможност лично да разгледат атомната централа. И този път имаше чуждестранни граждани – от Сърбия, Словакия, Русия, съобщават от атомната централа, цитирани от БГНЕС.

АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за посетители

За всички тях бяха организирани посещения на командните и машинните зали на пети и шести блок. Експерти от централата подробно разказваха как се осъществява производственият процес и по какъв начин е осигурена безопасната експлоатация на ядрените мощности.

В Информационния център бяха прожектирани документални филми за създаването и развитието на първата на Балканите атомна централа, която през тази година отбеляза своята 45-годишнина.

В реално време бяха извършвани прецизни измервания на параметрите на околната среда от мобилната лаборатория за радиоекологичен мониторинг. Атрактивни за всички бяха и демонстрациите на пожарникарите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – АЕЦ „Козлодуй”.

През 2019 г. по време на двете издания на инициативата общо 1051 души се убедиха, че АЕЦ „Козлодуй” е отворена за всеки, който проявява интерес към това, как работи атомната централа. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани