До месец става ясен изхода от делото срещу директора на БНТ

16:30, 25 мар 19 / Общество 25 379 Topnovini
1

До месец се чака решението на Софийския градски съд по делото срещу генералния директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров. След като за последната година то беше отлагано многократно по различни причини, днес съдебният състав го приключи само за час, предаде БНР.

Каменаров обжалва условната си присъда за шофиране след употреба на алкохол. Случаят е отпреди той да заеме поста начело на БНТ.

В рамките на процеса на два пъти се променяше съдебният състав - първо съдия-докладчикът стана съдия в Софийския апелативен съд и влезе нов съдия, а днес стана ясно, че се е наложила смяна и на младши съдия. Въпреки това съдебният състав успя да разпита д-р Росица Иванова, бивш вече кадър на "Св. Анна", която преди три година е взела кръвната проба и да чуе финалните пледоарии на прокуратурата и на защитата на Каменаров.

След кратко съвещание съдия Руси Алексиев обяви, че съдът ще се произнесе в законовия срок, който е едномесечен. Възможностите пред генералния директор на БНТ са две - делото да бъде върнато на първоинстанционния районен съд, ако бъдат открити съществени пропуски, или да бъде потвърдена осъдителната му присъда, което ще го направи несъвместим със заемания пост, според Закона за радиото и телевизията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани