Търсят синдром на Бърнаут в експертизи на акушерката Ковачева

13:40, 15 мар 19 / Общество Сподели в: 25 412 Topnovini Автор: Topnovini
1

Софийският апелативен съд (САС) назначи съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертиза по делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Със съдебно-психиатрична експертиза трябва да се установи дали обвиняемата страда от синдрома на Бърнаут.

Тя е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г. в столичната болница "Софиямед", когато то е било едва на четири дни.

Припомняме, че самата Ковачева обяви, че не се чувства виновна за случилото се.

Отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Мотивите, с които магистратите приеха аргументите на защитата на акушерката, са че чрез направените искания следва да се установи какво е здравословното състояние на пострадалото дете и на обвиняемата, какви лечебни дейности са извършвани след извършеното престъпление и да се установи действителното й здравословно състояние. Защитата поиска още да бъдат представени първичните документи и изследвания от извършения ТЕЛК, останалите направени изследвания и какво е било поведението на обвиняемата през дежурствата и дали тя не е страдала от синдрома на Бърнаут.

В съдебната зала се явиха родителите на Емилия Ковачева, както и бащата на пострадалото дете - Румен Димитров.

Малката Никол, бита от акушерка, е отключила епилепсия

Според Румен Димитров се прави пореден опит делото да бъде разтакавано.

Според него нещата се сервират едно по едно и се изискват документи, които нямат никакво отношение за крайното решение на съда. Бащата не смята, че всички тези експертизи могат да променят ситуацията и беше възмутен от исканията на защитата.

Той заяви, че детето се преглежда на 6 месеца и не е предмет на разглеждане на ТЕЛК-овото решение на Никол на този съдебен състав.

Припомняме, акушерката Емилия Ковачева получи присъда от 18 години затвор на първа съдебна инстанция на 15 септември 2017 г.

Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 12 април.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани