АМ „Струма” става по-дълга, ремонтите по ''Хемус'' продължават

19:15, 05 дек 18 / Общество Сподели в: 25 529 Topnovini Автор: Topnovini
1

Магистрала „Струма” става по-дълга. До дни ще бъде пуснато в експлоатация трасето от Кресна до Сандански и така вече ще се пътува много по-бързо и безопасно до границата с Гърция.

В момента се полага последният слой асфалт върху 24-километровата отсечка, поставят се маркировка и осветление.

В новия участък са вложени над 240 милиона лева, предаде Нова телевизия.

Задръстванията на магистралите „Хемус” и „Тракия” няма да спрат скоро. През тази и следващата година 17 виадукта ще продължат да са в ремонт. Проверка на регионалното министерство е показала, че 25% от пътищата от републиканската пътна мрежа са в лошо състояние.

И тази година голямото празнично пътуване ще бъде белязано от задръствания заради ремонтите по магистрала „Хемус”.

Лошо е състоянието на 25% от пътищата по републиканската пътна мрежа, показва проверка на регионалното министерство. Затова приоритетно се ремонтират мостове и тунели, които не са подновявани от години.

Една от критичните точки по пътя от и за София продължава да е тунелът „Витиня”. Едната тръба остава затворена, като се очаква експерти да преценят дали е безопасно от там да минават коли.

Според разчетите приходите от ТОЛ таксите само за четири месеца през 2019 г. може да стигнат 200 млн. лв., но само 20 млн. лв. от тях ще отидат за ремонти. С част от другите ще се плати изграждането на ТОЛ системата.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани