Какви ползи носят домашните пуканки

20:05, 27 окт 21 / Любопитно 25 2006 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Домашните пуканки без добавена захар, масла и аромати са суперхрана, твърдят диетолози. Лекарите смятат, че те помагат за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система и кожата.

Сортовете царевица, от които се правят пуканките, съдържат витамини от група В, желязо, цинк, мед, калий, магнезий, фосфор, манган и полифенолни антиоксиданти. Всички тези елементи помагат за намаляване на риска от сърдечни болести, твърдят специалистите.

Как да отслабнем на бюрото?

Те обръщат внимание на факта, че пуканките, които купуваме преди влизане в киносалона, са приготвени с масло и аромати. А те драстично повишават нивата на холестерола: една малка кофичка от такова лакомство съдържа около 600 калории. И това вече не е безобидна закуска, а истинска бомба, която води до наддаване на тегло. В резултат на това се увеличават рисковете от различни заболявания. Прекалено солените пуканки нарушават водния баланс в организма и провокират появата на целулит, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама