Северни елени пратиха в болница финландски войници

21:40, 11 сеп 19 / Любопитно 25 2389 Topnovini
1

Северни елени, които се оказаха на пътя на участващи в маневри финландски войници в Лапландия, предизвикаха катастрофа между бронирани машини и 12 бойци бяха откарани в болница, съобщи БГНЕС.

Едната бронирана машина се блъснала в тази пред нея, която рязко завила, за да избегне елените. Двадесет и осем души пътували в двете армейски превозни средства по време на тренировките.

Петима армейски резервисти останаха под наблюдение в болница, а останалият персонал се върна към задълженията си и продължи с ученията.

Финландска Лапландия е дом на до 340 000 елени през лятото и животните представляват истинска опасност, не на последно място, тъй като те не се страхуват от моторните превозни средства.

Северните елени са особено склонни да бягат по пътища, докато се опитват да избягат от облаците от комари, които се спускат по горите в региона в края на лятото. В първите зимни месеци средно на ден до 20 елена може да са участници в пътни инциденти, сочат официални данни. Някои пастири експериментират с напръскване с фосфоресцираща боя рогата на елените си, за да намалят броя на загубите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани