Продава се единственият дом на кралица Елизабет II в чужбина

08:20, 12 юни 19 / Любопитно 25 513 Topnovini
1
2
3
4
5
6
7

Продава се единствения имот извън Великобритания, който кралицата наричаше свой дом. Вила Гардаманджа е разположена в западните покрайнини на столицата на Малта - Валета, и е била дом на Елизабет II и съпруга й принц Филип от 1949 до 1951 г., когато той е служил в Малта като морски офицер.

В последните години имението, което е в списъка с архитектурно наследство на Малта е в лошо състояние. Имотът е 1560 квадратни метра и агенцията за недвижими имоти, която го продава пише, че "има доказана историческа стойност", съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Елизабет и Филип са живели във вила Гардаманджа преди тя да стане кралица. По това време имотът бил на чичото на Филип. Елизабет Втора винаги е казвала, че свързва Малта с приятни спомени и двамата са били щастливи там като наскоро женени.

По време на последното посещение на кралицата в Малта през 2015 г. премиерът на островната страна й подари картина на вила Гардаманджа.

В Малта има спорове каква да бъде съдбата на имота. Някои искат държавата да го купи и възстанови, други смятат, че частните собственици трябва да определят съдбата му.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.