Градче беше нападнато от тюлени

16:40, 10 яну 19 / Любопитно Сподели в: 25 415 Topnovini Автор: Topnovini
1

Градчето Родиктън Байд-Арм в северната част на остров Нюфаундленд, потърси помощ от бреговата охрана на Канада заради инвазията на около 40 тюлена, които се разхождат по улиците и в градините, тъй като не успели да се върнат в Атлантическия океан, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Служители в кметството се събрали, за да обсъдят ситуацията, и решили да поискат от бреговата охрана да прогони тези морски бозайници.

"Отговориха ни, че ще е добре да оставим природата да свърши своето, но от близо седмица тюлените са намерили тук свой втори дом", заяви кметицата Шийла Фицджералд пред вестник "Нортърн пен". "Ако можеха сами да се върнат в океана, щяха да го сторят", добави тя.

Градчето се намира на пътя на миграцията на тюлените, които през зимата напускат Арктика, за да се установят на брега на остров Нюфаундленд и по крайбрежието на залива Сейнт Лорънс.

Според биолози, които бяха интервюирани от канадски медии, въпросните тюлени в Родиктън Байд-Арм са до известна степен дезориентирани и се затрудняват да намерят обратния път към Атлантическия океан.

Както обаче наскоро отбелязаха от министерството на рибното стопанство, по въпросите на океаните и охраната на канадското крайбрежие, тюлените не трябва да бъдат доближавани и докосвани, защото са непредвидими, агресивни и могат да предадат болести на хора.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани