Три неща, които превръщат децата в успешни възрастни

11:20, 06 дек 18 / Любопитно Сподели в: 25 1106 Topnovini Автор: Topnovini
1

Различни изследвания потвърждават, че ако детето е било обгрижвано и е получавало достатъчно любов, то ще може да се изгради като пълноценен възрастен. Има и няколко неща, с които родителите могат да му помогнат.

Минимум 10-15 минути концентрирано внимание на ден

Джули Моргенстърн - коуч по продуктивност и организираност, провежда проучвания с деца в продължение на осем години. Те показват, че малките се чувстват обичани и сигурни, ако сме готови да им обърнем специално внимание поне по 10-15 минути на ден. През тях не трябва да се занимаваме с други дейности като готвене, оправяне на къщата, работа на компютъра или ползване на мобилния телефон.

Пътуване в чужбина

"Прекарването на време в непознати градове, държави и култури ни прави по-толерантни и приемащи, по-уверени в способността да се справяме в различни ситуации", казва професорът по психология от университета George Mason Тод Кашдън.

Достатъчно сън

Мащабно проучване сред близо 180 хиляди деца в Гърция, публикувано в Journal of Clinical Sleep Medicine, показва важната роля на съня за цялостното здравословно състояние на деца и подрастващи. Тези, които са спали под девет часа на нощ (за по-малките) или осем часа на нощ (за тийнейджърите), са по-склонни да се хранят с нездравословни храни, да посягат към сладкото и да прекарват повече време пред екрана на компютъра, телефона или телевизора.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани