Кои са най-добрите филми за 2018 г.?

15:20, 05 дек 18 / Любопитно Сподели в: 25 454 Topnovini Автор: Topnovini
1

Музикалната драма "Роди се звезда", хорърът "Нито звук" и екшънът "Черната пантера" влюзоха в списъка на Американския филмов институт с 10-те филма да годината, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА. 

Американският филмов институт обяви списъка за 19-ата си наградна церемония, която ще се състои в Лос Анджелис. Той включва в него продукции, определени от жури от попечители, изследователи и кинокритици като значими от културна и художествена гледна точкка.

В селекцията за филмите на 2018 г. на Американския филмов институт попадна също "Мери Попинз се завръща", "Фаворитката", "Ако Бийл стрийт можеше да говори", "Осми клас", "Черен в клана", "Първа реформаторска" и "Зелената книга".

Американският филмов институт присъди специална награда на "Рома" на Алфонсо Куарон, който не отговаря на критериите за американски филми, защото е заснет в Мексико, а диалогът е на испански.

В списъка на телевизионните сериали, избрани от Американския филмов институт, влязоха "Атланта", "Американците", "Обадете се на Сол", "Това сме ние", "Прекрасната г-жа Мейзъл", "Наследници", "Поза", "Бари", "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история", "Методът Комински".

Наградите на Американския филмов институт ще бъдат връчени на гала обяд в Лос Анджелис на 4-ти януари.

 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани