Учителят Теодосий Теодосиев гостува в проекта "Последна крепост" на Карбовски

19:20, 04 яну 19 / Култура и наука Сподели в: 25 1325 Topnovini Автор: Topnovini
1

Мартин Карбовски стартира първата история за 2019-а в рамките на инициативата си „Чиста азбука“ с проекта „Последната крепост“ – в „Карбовски: Втори план” на 5 януари. Водещият ще представи учителя от Казанлък Теодосий Теодосиев - Тео, който все още успява да поддържа интереса към образованието сред своите ученици.

„В проекта “Последната крепост” втори план сме всички ние, които пазаруваме, тормозим се за ипотеката, ядем, пием, мислим за следващите 5 минути или 5 дни... От другата ни страна е Тео – отшелникът. Последният човек на територията, който живее и работи днес, но мислейки за следващите поне 100 години. А последната му крепост е едно училище в планината, което Тео сам строи. И където ще се опита да сътвори нови българи, нови учени, нови борци и нови богове. Всичко останало от днешния ви ден в началото на 2019 г. ще отиде в канала, защото повечето хора на тази планета живеят като излишната мазнина по ръба на чинията...” , коментира Карбовски предстоящия епизод.

С инициативата „Чиста азбука“ “Карбовски: Втори план“ насочва вниманието към нуждата от изчистването и съхранението на българския език, в полза на обществото. Последната крепост на българското образование ли е учителят Тео и неговото училище – гледайте в събота в 18 часа по bTV.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.