Хосе Карерас избра оркестъра на Софийска опера за концерта у нас

17:20, 20 дек 18 / Култура и наука Сподели в: 25 1621 Topnovini Автор: Topnovini
1

Оркестърът на Софийската опера и балет беше избран от испанския тенор Хосе Карерас да изпълнява музиката от репертоара за последния му концерт у нас, който е на 11 май догодина в зала „Арена Армеец”, събщи Нова телевизия.

Маестрото се спря на оркестъра заради огромния му опит с оперна музика не само в България, но и с гастролите си по целия свят. 67-членната формация познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта. Музикантите ще разучават и допълнителен материал, чийто партитури екипът на Карерас ще изпрати съвсем скоро.

В спектакъла, в който ще се включат повече от 120 души екип, ще бъде последно „Adios!” на маестрото с българската публика, в което той ще изпее всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът ще бъде специален за Карерас, защото ще бъде последен и за целия Балкански полуостров.

Бенефисният концерт ще дирижира испанският диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта на 11 май.

 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.