Камерна опера и джаз формация "София" представиха „АББА-МАНИЯ“ в Благоевград

10:50, 20 дек 18 / Култура и наука 25 1690 Topnovini
1
2
3

Оркестър на Камерна опера - Благоевград и джаз формация "София" изправиха публиката в зала „Яворов“ на крака, като изнесоха уникален концерта „АББА-МАНИЯ“. Те представиха най-обичаните и популярни песни на легендарната шведската група .

Публиката булвално слезе на сцената, за да танцува на вечните хитове на „АББА“. Заедно с творците, публиката в Благоевград пя златни хитове като „Voulez-vous“, „Lay all your love on me“, “Mamma Mia“ , „SOS“, „Money, money, money“. Тематично, в зала „Явров“ прозвуча и неостаряващата песен „Happy New Year“ и още много песни. Концертът привлече хора от различни поколения. Всяка песен бе аплодирана бурно от присъстващите на концерта.
Музикантите бяха поздравени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

На сцената излезе и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. „Благодаря на всички, които дойдохте днес в тази зала, за да видите, че Камерна опера не е закрита, а работи и ще продължава да работи.

Въпреки всички фалшиви новини, тези прекрасни музиканти отново показаха, че са изключителни професионалисти“, каза Христина Шопова.
„АББА-МАНИЯ“ е част от Коледната програма на Община Благоевград „Следвай звездата, озари пътя“. Музикалните произведения са адаптирани и аранжирани за камерен оркестър, рок-група и електрическа цигулка. Диригентът Свилен Симеонов водеше музиката, а Ралица Петкова свиреше и радваше с ел. цигулка.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани