„Спътник на радикалния мислител” от Алек Попов излиза в ново издание

14:00, 27 дек 18 / Култура и наука Сподели в: 25 1236 Topnovini Автор: Topnovini
1

Забавни, иронични и аналитични – есетата на Алек Попов се разхождат по картата на съвременните политически митове и поп култове.
10 години след първото издание „Спътник на радикалния мислител” от един от най-обичаните и четени български писатели – Алек Попов – излиза в ново допълнено и преработено издание.
Разхождайки се по глобуса като един истински „радикален мислител”, Попов регистрира капаните и парадоксите на „сайбер–парадигмата”, поп- култовете, съвременните политически митове или пък описва знакови места във фрагментарни пътеписни очерци подобно на онзи за „след септемврийския Ню Йорк”.

Разкрепостени, изтъкани от интелектуална ирония, без да губят аналитичната си дълбочина, есетата на Алек Попов са вдъхновени от необичайния му поглед към света, от реални и виртуални пътешествия, сънища, предчувствия, срещи с изкуството. Голяма част от текстовете са посветени на тънкостите на писателския занаят и социалните роли на писателя.
В допълненото и преработено издание на „Спътник на радикалния мислител” ще откриете верен и критичен спътник в пътуването си през едно объркано и динамично време, наситено с двусмислени знаци.

С невероятно чувство за хумор Алек Попов отправя своя призив към бъдещите поколения – най-голямото предизвикателство, което ни очаква, е „да се научим да извличаме щастието от възобновяеми източници като думите, образите, звуците.”
А това се оказва по-лесно с верния спътник до себе си…

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.