Четене на приказки под лампи организират в Стария град

19:00, 06 дек 18 / Култура и наука 25 803 Topnovini
1

„Приказки под Лампите“ е името на една от интересните инициативи за деца в програмата на тазгодишните Коледни празници „Светлина и Надежда“ в Пловдив. Празникът е за всеки, който е съхранил детето в себе си и който обича детските книги и прекрасните изненади.

Организатори са ОИ „Старинен Пловдив“, ЛАМПИТЕ на Николай Табаков и книжарница "При Разказвача на приказки“. Мястото на събитието е емблематично Малката раннохристиянска базилика на бул. "Княгиня Мария Луиза", на 7 декември, от 18:00 ч.

В Малката базилика под светлината на Лампите на Николай Табаков, удобно разположени на възглавници, завити с топли одеяла и държейки топли чаши с какао, безплатно осигурени от организаторите, посетителите ще четат приказки. По време на събитието, всеки ще може да си закупи или поръча неограничен брой от Кутията на Разказвача на приказки, в която ще откриете детски книги от български автори с автограф и изненади, свързани с четенето, които ще направят четенето и слушането на приказки още по-приятно преживяване.

„Защото ние също вярваме, че има връзка между приказките и хората точно така, както има връзка между Светлината и Хората. Както всяка Лампа си има някой Човек и всеки Човек си има своя Лампа, така всяка Приказка си има някой Човек и всеки Човек си има Приказка“, допълва Николай Табаков, който вярва, че светлината и приказките взети заедно създават Чудеса и очаква с нетърпение грейналите от радост детски очи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани