МВР задържа фалшиви стоки в рамките на международна операция

17:50, 23 май 19 / Крими 25 302 Topnovini
1
2
3

Пъзели, мобилни телефони и калъфи за тях, автоключове, USB устройства, компютърни памети и чипове и други стоки задържаха митически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в рамките на международната операция Postbox II.

Операцията е била поведена  през март 2019 г. и включва митнически експерти от 22 държави-членки и Европол. Операцията е ръководена от Европейската служба за борба с измамите (OLAF) и белгийската митница и в рамките й били разкрити наркотици, фалшиви стоки и застрашени животински и растителни видове, търгувани чрез интернет и Dark Web.

През време на операцията българските митнически служители са установили голямо количество фалшиви стоки (общо над 3550 броя),  доставени чрез пощенки и куриерски пратки, 299 USB устройства с надписи WINDOW, 50 RAM памети с надписи KINGSTON, 999 SMD чипове с надписи PHILIPS, 680 калъфи за мобилни телефони приложими към различни марки - SAMSUNG, iPHONE, SWAROWSKI, 100 автоключа с надписи TOYOTА, 1421 пъзела на принципа на куб Рубик, както и слънчеви очила с надписи VERSACE и няколко мобилни телефона, имитиращи различни марки. Стоките са изпратени предимно от  Китай (включително Хонконг).

През първата фаза на операцията на база анализ на риска са селектирани пощенски и куриерски пратки, а във втората фаза международни екипи са предприели действия, за да идентифицират участниците в нелегалните схеми.

Като резултат от Postbox II са извършени 2320 задържания, започнати са 50 производства и са идентифицирани 30 заподозрени в държави-членки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 10 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.