Осъдителни присъди за крадците на банкомата в Сапарева баня през 2017 г.

16:30, 05 дек 18 / Крими Сподели в: 25 878 Topnovini Автор: Topnovini
1

Съдът наложи ефективни присъди на четиримата мъже, извършили кражба на пари от банкомат в град Сапарева баня. Те бяха заловени при операция, проведена от служители на отдел „Криминална полиция“ в ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Кюстендил.

В ранните сутрешни часове на 9 ноември 2017 г. трима мъже отнеха касета с пари в размер на 8 700 лева. При огледа бе установено, че престъплението е извършено чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство на банка в града. При взрива бяха нанесени щети на обща стойност от 21 280.58 лева. По-късно те направиха опит да отнемат и други касети, съдържащи 17 400 лева, но престъплението бе осуетено след намеса на полицейски служители от РУ-Дупница.

В хода на работата бе установен и техен помагач. Изяснено бе, че те са се придвижвали с откраднат лек автомобил „БМВ Х5“и регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. След намесата на полицията те бяха установени, заловени и предадени на органите на съдебната власт.

Вчера съдът одобри споразумението, сключено между Районната прокуратура – Дупница и защитата на четиримата подсъдими, извършили в съучастие кражбата. Пред магистратите подсъдимите са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението също са възстановени.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани