Измамиха баба в Монтанско с 5000 лева

17:30, 04 дек 18 / Крими Сподели в: 25 709 Topnovini Автор: Topnovini
1

Жена на 82 години от Лом е дала вчера 5000 лева на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във времето от 9,30 до 12,30 часа жената получила няколко обаждания на стационарния си телефон от непознат, който се представил за служител на полицията и казал, че тя участва в акция за залавяне на телефонни измамници. За целта трябвало да остави всичките си спестявания в плик на прозореца на къщата, за да може измамникът да ги вземе и полицията да го залови. Непознатият уверил, че след "приключване на акцията" парите ще й бъдат върнати. Възрастната жена повярвала на всичко и оставила плик с около 5000 лева на прозореца на приземния етаж на къщата си. След час установила, че парите ги няма, а след още два часа се обадила в полицията и разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Преди седмица друга възрастна жена от Лом даде 10 000 лева на телефонни измамници, за този период и в Монтана станаха две подобни измами. Много хора от региона са подали сигнали в районните управления на МВР и на телефон 112, че са получили обаждания на своите телефони от измамници, но не са им повярвали. Според криминалистите от ОД на МВР в Монтана преди празниците измамниците са се активизирали и хората трябва да са изключително внимателни при подобни обаждания.

През миналата година в област Монтана станаха 81 измами, като жертвите дадоха над 300 000 лева. През тази година измамите са по-малко, но в последните дни започнаха рязко да нарастват.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани