Софийски апелативен съд глоби с 3 000 лева бизнесмен, скрил 96 000 лева данъци

13:00, 02 дек 18 / Крими Сподели в: 25 542 Topnovini Автор: Topnovini
1

Състав на Софийския апелативен съд отмени оправдателната присъда на Окръжния съд в Монтана по дело срещу бизнесмена Б. С. за данъчно престъпление, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.
Според магистратите в периода от 11 декември 2013-а година до 13 януари 2014-а година, в Монтана, в длъжността си на управляващ акционерното дружество подсъдимият Б.С. избегнал плащане на данъчни задължения в особено големи размери – 96 100,20 лева, дължими суми по Закона за ДДС за месеците ноември и декември 2013-а година, съобщи в.“Труд“.

За да скрие данъците, бизнесменът използвал документи с невярно съдържание в счетоводството – данъчни фактури за фиктивни доставки на термопанели, и подал неверни данни в данъчните декларации пред Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. А освен това и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Софийският апелативен съд е отменил оправдателната присъда на Окръжния съд в Монтана и е постановил нова присъда, с която бизнесменът Б. С. е признат за виновен, като е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба в размер на 3 000 лева за извършеното от него престъпление против данъчната система.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани