Съдът отложи делото за касиране на изборите в София

12:11, 07 яну 20 / ИЗБОРИ 2019 25 922 Topnovini
1

Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София, съобщи БНР. Съдът ще заседава отново следващата седмица. Манолова внася 14 тома доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата.

Maнолова: Управляващите се противопоставят на отварянето на чувалите с бюлетини

Тя иска касиране на резултатите от изборите, проведени на 3 ноември 2019 г. „ОИК не се беше запознала със становището на вещите лица. Бяха поискани и още доказателства, което наложи отлагане на делото. Съдът отново отложи произнасянето си за това дали следва да бъдат отворени чувалите с бюлетини. Ще бъде направено повторно броене поне в част от изборните секции. Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са представени, и със заключението на вещите лица. Потвърди се нашето твърдение от заключението на вещите лица, че неправомерно в избирателните списъци са вписани в част втора над 3 000 избиратели, които са гласували на тези избори. Истинският резултат може да бъде установен, само и единствено ако има повторно броене и отваряне на чувалите", посочи Манолова.

В 14 тома с доказателства за нарушения се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.

Четвъртото заседание по делото ще бъде на 15 януари, сряда, от 10.00 часа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.