Ева Митова, ГЕРБ: През 2023 г. метрото ще стигне до кв. „Левски Г“

16:26, 17 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1421 Topnovini
1

Кандидатът за кмет на район „Подуяне“ от ГЕРБ/СДС/Ева Митова и кандидатът за общински съветник Силвия Христова представиха пред граждани приоритетите в програмата за развитие на София и района, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Mетрото ще стигне до квартал „Левски Г“ през 2023 г. След това се предвижда удължаването му до обръщалото на трамвай 22 на бул. „Ботевградско шосе“. Обсъжда се и вариант от тази метростанция да бъде пуснат лек трамвай до „Кремиковци“, съобщи Митова. Пред гражданите тя представи и други инфраструктурни проекти, които ще бъдат реализирани на територията на района, а именно:

завършване на Източната тангента до бул. „Ботевградско шосе“, облагородяване на ж.к. „Левски В“, изграждане на парк в ж.к. „Левски Г“, разширяване на 177-ма и 20-та детски градини и 143 ОУ „Георги Бенковски“, изграждане на многофункционална спортна зала на бул. „Владимир Вазов“, три многоетажни и два буферни паркинга, ремонти на ул. „Васил Кънчев“ , ул. „Макгахан“ и ул. „Летоструй“.

Срещата се проведе в ремонтираното читалище „Възраждане“, намиращо се в ж.к. „Суха река“ до изцяло реновирана голяма детска площадка. На нея присъстваха още кандидатите за общински съветници Милена Янкулова, д-р Борислав Бориславов, д-р Антон Койчев, Николай Диков и Михаела Иванова, както и главният архитект на Столична община Здравко Здравков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 194 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.