Вицепремиерът Марияна Николова откри нов шестседалков лифт в Боровец

15:51, 22 дек 18 / Икономика 25 1879 Topnovini
1

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската икономика Марияна Николова откри новия шестседалков лифт "Мартинови бараки експрес" в Боровец.

„Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите“, заяви вицепремиерът и отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада през 2024-а година, която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец.
„Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена“, посочи вицепремиерът Николова. Тя подчерта, че страната ни има все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в хармония с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството процедури.

 

Вицепремиерът обсъди заедно с кмета на община Самоков Владимир Георгиев, със заместник-министъра на туризма Любен Кънчев и с представители на „Бороспорт“ подготовката на курорта за зимния сезон.

Новият лифт е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час. Той заменя предишния четириседалков по съществуващата линия.

Съоръжението е с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция да става само за около три минути и половина.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани