Проливните дъждове в Турция взеха първа жертва

13:30, 10 авг 18 / Свят 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много жилища и офиси бяха наводнени и редица пътища бяха блокирани заради наводнения в турските черноморски окръзи Ризе и Орду, съобщават турските медии, цитирани от БТА.

Проливни дъждове, разразили се снощи в окръг Ризе, станаха причина за наводнения в района. Наводнени бяха къщи и магазини. Жителите на две наводнени сгради бяха евакуирани. Блокирани бяха редица пътища, заради което нямаше достъп до 15 села в окръга, информира турската телевизия НТВ.

Няма информация за пострадали хора при стихията в Ризе.

Според "Дейли сабах" един човек е загинал в окръг Орду. 56-годишният турски гражданин е бил завлечен от водната стихия. Екипи за спешна помощ от министерството за управление при бедствия и аварии са провели издирване и са открили тялото на мъжа. Смята се, че той е първата жертва на наводненията.

Вестник "Хюриет дейли нюз" съобщава, че при наводненията тази седмица в  Орду са пострадали много граждани и са били нанесени материални щети на 66 къщи и 264 магазина.

Турският вицепрезидент Фуат Октай и турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посетиха засегнатия от стихията окръг Орду. Октай посети някои от пострадалите при наводненията хора, приети в една от болниците в Орду.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама