Убийството на 14-годишно момиче от бежанец разтърси Германия

16:45, 08 юни 18 / Свят 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изнасилена, убита, заровена. Това е трагичната съдба на 14-годишната Сузана. Тя беше обявена за изчезнала на 22-ри май във Висбаден. В сряда трупът на момичето беше открит в града - била е заровена в дупка, изкопана в земята.

Според най-новите улики, с които разполага следствието, жестокото престъпление по всяка вероятност е извършено от 20-годишен иракчанин. Още в началото на юни обаче мъжът е успял да напусне Германия.

Али Башар е летял заедно със семейството си от Дюселдорф за Истанбул, а оттам е продължил към Ербил в Северен Ирак. Предполагаемият извършител и семейството му са пътували с фалшиви имена, заяви шефът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер и уточни, че при проверките не е било сверено дали имената от билетите отговарят на данните от разрешителните за пребиваване в Германия.

Заподозреният е бил заловен в Северен Ирак. По думите на германския вътрешен министър Хорст Зеехофер, иракчанинът е бил задържан от кюрдски сили за сигурност, които се задействали по молба на Федералната полиция.

Али Башар е пристигнал в Германия през есента на 2015 г., след което многократно е попадал в полезрението на полицията - включително за изнасилването на 11-годишно момиче. Властите обаче не успели да докажат, че Али е извършител на деянието.

Тялото на издирваното от над две седмици еврейско момиче Сузана беше открито тази сряда в гориста местност край град Висбаден. Аутопсията е показала, че 14-годишната Сузана е станала жертва на тежко сексуално престъпление, а смъртта ѝ е настъпила вследствие на душене.

Редица политици вече изразиха възмущението си от жестокото престъпление. Лидерът на свободните демократи Кристиан Линднер заяви, че отвратителното деяние повдига множество въпроси. "Как така извършителят е успял да напусне необезпокоявано страната заедно с цялото си семейство?", пита Линднер в интервю за вестник "Билд".

Председателката на Зелените Аналена Бербок призова на свой ред извършителят да бъде наказан с цялата строгост на закона. Но добави, че не бива да се допуска този трагичен случай да бъде използван за разпалването на омраза.

Шефката на парламентарната фракция на "Алтернатива за Германия" Алис Вайдел поиска оставката на цялото правителство и заяви, че канцлерката Ангела Меркел е съотговорна за престъплението. Сузана е "поредната жертва на лицемерната и егоистична политика на отворените врати", водена от канцлерката, твърди Вайдел във видео, разпространявано в Twitter.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама