Пловдивски ученици представиха иновации

16:15, 08 юни 18 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второкласници презентираха свое портфолио и филм за Пловдив, а млади учители разказаха как печелят класната стая, съобщават организаторите на форум, който се проведе днес по идея на община Пловдив и образователният портал „Уча в Пловдив“, предаде БНР.

Дрон, умна сграда и иновативна ферма, интернет приложение за автоматична проверка на тестове и видеопоредица за Космоса. Това са част от иновациите, дело на пловдивски ученици, които самите те представиха на третото издание на форума „Аз променям моето училище”.  

Идеята е да насърчава развитието на уменията и знанията, на иновативните и различни идеи на учениците. Заявка за участие направиха 23 общински и държавни училища от Пловдив. 

В рамките на пет минути презентаторите представиха своята идея, иновация или добра практика, реализирана през учебната година. Присъстващите научиха повече за изследователския проект „Иван Вазов в облака”, за това как деца във втори клас сами си правят портфолио и подготвят филм за Пловдив. Имаше и демонстрации на живо на лабораторен метод за изследване на нежеланите вещества в пчелния мед, млякото и сиренето.

Третото издание на форума „Аз променям моето училище” даде думата и на младите учители. Педагози с до три години стаж разказаха как печелят класната стая и кое ги мотивира да се развиват кариерно в професията.

Форумът нямаше състезателен или конкурсен характер. Не се извърши класиране. Всеки от участниците получи плакет, а на финала полетяха и балони с послания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама