Валентин Радев: Полицията е била на крачка от залавянето на Пелов

14:28, 08 юни 18 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър Валентин Радев определи като малшанс за полицията факта, че избягалият затворник Владимир Пелов е бил убит в Ботевград преди да бъде задържан. В Бургас Радев каза, че полицейските служби са били много близо до разкриването на мястото, където избягалият затворник се е укривал. 

Полицията е била на крачка да залови Пелов преди да бъде убит, каза министър Радев. Той уточни, че информацията, която е получил от професионалното ръководство на МВР, се различава много от коментарите по медиите.

"Добре е, че избягалият затворник не е извършил и други престъпления, защото в апартамента, в който се е укривал, са открити боеприпаси и взривни вещества", допълни Радев, предаде БНР.

Дали ще има уволнени и наказани полицейски служители, работили по случая, ще стане ясно, след като приключи вътрешната проверка, която е започнала в Областната дирекция на полицията, заяви още министърът. 

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов обвиненията, че полицията се е забавила при проверка по сигнал с избягалите затворници - че се укриват в планината над с. Ябланица, той каза, че по случая е бил ангажирал дори хеликоптер с уреди за нощно наблюдение и всички мерки по сигнала са били взети. 

Критиките са безпощадни, приемам ги, но заставам изцяло зад екипа, който работи по случая с издирването на двамата затворници, заяви Младен Маринов. Той посочи, че полицията разчита на активността на гражданското общество, защото не може да бъде навсякъде и по всяко време. Главният секретар на МВР уточни, че по-нататъшните действия по разследването се провеждат под наблюдението на прокуратурата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама