ВОЛЯ пита българите за какво ще изхарчат шест милиарда лева

15:35, 08 юни 18 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВОЛЯ направи експресно онлайн допитване с въпроса: „Ако от Вас зависеше, за какво бихте изразходвали 6 милиарда лева държавни пари?“ Зам.-председателят и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки го представи в парламента по време на дебатите за закупуване на нова бойна техника.

Близо 26% /най-много/  биха ги дали за образование, което ще гарантира на хората добре платена работа. Това е приоритетът на младежите между 19-29г. – т.е. бъдещето на България, върху които ще се стовари тежестта 12 години да изплащат милиардите за въоръжаване. А те искат образование!

Около 25% от запитаните искат държавни инвестиции в ключови икономически сектори – този отговор са дали най-много хора на възраст между 40-49г., т.е. българите в най-силната си трудоспособна възраст – защото искат работа, за да осигурят семействата си

15% от анкетираните смятат, че парите приоритетно трябва да се дадат за запазване и подобряване на общинските болници. В допитването хората са посочвали и повишаване на пенсиите, и на заплатите на учителите, както и справяне с битовата престъпност, присъствието на полицай във всяко село и други.

Само 3,3% от запитаните са отговорили, че биха ги дали за въоръжаване.

По време на дебата за грабителската сделка за самолетите в пленарна зала Веселин Марешки изрази учудването си от извъртяната на 180 градуса позиция на БСП. „До вчера социалистите обясняваха, че са против този луксозен харч, че имат противоречия с президента за това. Днес обаче говорят пламенно в обратна посока. Дали радикалната промяна в позицията на БСП има връзка с изненадващата среща между Корнелия Нинова и американският посланик у нас“, попита Марешки от трибуната на НС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама