Софийският областен управител разговаря с посланика на Северна Корея

15:10, 08 юни 18 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Корейската народно-демократична република Ча Гон Ил дни преди историческата среща на върху между Вашингтон и Пхенян.

Илиян Тодоров запозна Ча Гон Ил с международната дейност на Софийска област и предложи при желание от страна на КНДР да се постигне споразумение за сътрудничество с регион Пхенян.

От своя страна севернокорейският посланик заяви, че това е добра идея и подчерта, че колкото повече приятелски връзки има, толкова е по-добре за страните.

Ча Гон Ил изрази желание да се задълбочат икономическите взаимоотношения с България и в частност със Софийска област. В тази връзка Тодоров го запозна с възможностите на индустриалните зони на Софийска област и възможностите на бизнеса от Софийска област да стъпи на севернокорейския пазар.

Тодоров и посланик Ча Гон Ил обсъдиха геополитическата обстановка на Корейския полуостров и изразиха надежда, че срещата Доналд Тръмп – Ким Чен Ун ще доведе до добри резултати и частично отпадане на наложените на КНДР санкции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама