Борисов: Отидох в Русия, за да видя какво е трасирал Румен Радев

12:35, 08 юни 18 / Политика 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Румен Радев, не беше трасирано нищо", каза премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев във връзка с посещението му в Русия.

„Ние имаме договор за газ до 2030 г. Говорим за допълнително количество и как да достигне до нас, тъй като трябва да премине през държави, които са в ЕС. Това е проблемът“, каза Борисов.

Този отговор обаче не удовлетвори Антон Кутев и той обвини премиера, че не е разбрал какво му е говорил руският президент Владимир Путин. Кутев го обвини, че лъже, че България вече е на газовата карта.

Последва второ излизане на Борисов на трибуната. „Винаги, когато съм бил в парламента, вие чакате да дойда, не за да свършим работа, а за да си кажете това, което сте си намислили. Вместо да ме питате мен, питайте президента какво е трасирал на срещата си с Путин. Три часа си говорих с Путин. Толкова да не съм разбрал какво е казвал, а на живо го предаваха - не мога да се съглася с вас“, коментира Борисов. Той добави, че използването на случая депутатът от БСП да се заяжда с него и да си разменят реплики на висок тон не помага на никого.

От трибуната премиерът обяви, че на 13-ти юни се събират всички министри и се надява, че ще се договори част от газта да се търгува на територията на България. Борисов коментира и изказвания по негов адрес.

„Пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да вярвам?“, коментира премиерът и обеща, когато руският президент дойде в България лично да обясни на Кутев какво са си говорили по време на срещата му с премиера на България.

По време на словесната престрелка в пленарната зала Кутев намекна, че ГЕРБ нямат достатъчно висок рейтинг.

„За рейтинги мога да кажа, че ГЕРБ има по-висок рейтинг от БСП, а Мая Манолова от този на президента. Но това не значи нищо“, подчерта Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама