Скандал на Острова: Външният министър обвинява финансовия в бавене на Брекзит

14:00, 08 юни 18 / Свят 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският външен министър Борис Джонсън е заявил, че Брекзит може да доведе до „срив“ и е обвинил министъра на финансите Филип Хамънд, че не използва възможностите, които предоставя излизането от ЕС. По време на частна вечеря в Лондон Джонсън е чут да казва, че Доналд Тръмп би свършил по-добра работа в договарянето на Брекзит, отколкото Тереза Мей, предава БНР. 

Борис Джонсън е заявил по време на вечерята, че министерството на финансите на Филип Хамънд е „сърцевината на искащите оставане в ЕС“ и е признал, че има големи споровe в правителството кой е най-добрият начин за напускането на Великобритания. 

Коментарите на Джонсън са записани от BuzzFeed на частна вечеря в Института на директорите в Лондон след коктейл, даден от тачъристкия мозъчен тръст „Консервативен начин напред“. Външният министър е заявил, че Филип Хамънд жертва всички средно- и дългосрочни придобивки заради притеснения от кратковременни проблеми. 

Джонсън е изтъкнал, че все повече се възхищава от Доналд Тръмп. „Представете си, че Тръмп прави Брекзит. Щеше да бъде много твърд. Щеше да има провали, хаос. Всеки щеше да мисли, че е полудял, но така може да се постигне нещо. Това е много добър манталитет“, казва Борис Джонсън. Той обаче е изразил мнение, че сега Тереза Мей е готова да бъде по-войнствена с Брюксел. „Може да има срив, но не искам никой да се паникьосва. В крайна сметка всичко ще бъде наред“, заключава Джонсън. 

Приятел на министъра заяви, че е много разочароващо, че думите на Джонсън от частно събитие са били предоставени на медиите. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви в интервю за Би Би Си тази сутрин, че Джонсън трябва да бъде уволнен.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама