Нов скандал с Facebook: Личните съобщения на 14 млн. потребители са станали публични

08:40, 08 юни 18 / Свят 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден скандал с изтичане на информация във Facebook. Личните съобщения на 14 млн. потребители са станали публични, а компaнията е разбрала това едва четири дни по-късно.

При разработването на нови алгоритми за споделяне на снимки, компанията е допуснала техническа грешка. Така съобщенията, изпратени между 18 и 27 май са станали публични. Дефектът бил установен още на 22 май, но било необходимо време, докато съобщенията бъдат направени отново тайни. 

От Facebook са изпратили съобщение на засегнатите потребители. "Бихме искали да се извиним за тази грешка", заяви Ерин Игън, който във Facebook отговаря за защитата на личните данни. Според него проблемът в системата вече е отстранен.

В последно време американската компания се оказва в центъра на различни скандали. В един от тях - "Кеймбридж Аналитика", става въпрос за разкрита в публикация на "Ню Йорк таймс" продажба на данни на използващи мрежата хора (около 87 милиона души) на едноименната компания, която ги използва за обслужване на политически цели, припомня БГНЕС.

Марк Зукърбърг трябваше да бъде изслушан на два пъти в Конгреса на САЩ. Тогава той увери американските законодатели, че занапред във Facebook ще се отнасят по-грижливо към личните данни на използващите социалната мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама