Twitter обяви нови промени за справяне с тормоза

17:20, 16 май 18 / Любопитно 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последните месеци са изпълнени със сътресения за социалните мрежи, като всичко тръгна от Facebook и изтичането на данни. В резултат на това бяха приети нови условия за съхраняването им и конкуренцията също не остава по-назад.

Twitter е доста по-разпространен зад океана, но не са никак малко и потребителите в Европа. Та, новите промени, които социалната мрежа ще направи, е много вероятно дори да не ги усетим, но ще бъдат важна част от безопасното ѝ използване.

По информация на The Guardian, ще бъдат променени алгоритмите, които следят как потребителите реагират на туитове.

Според вицепрезидента по сигурността и безопасността в Twitter, Дел Харви, новите промени се основават на проучвания, които показват, че повечето от съобщенията, които накърняват някого или целят злоупотреба в Twitter, произтичат от разговорите, които се осъществяват като коментари под туитовете.

Новата система ще използва поведенчески сигнали, за да прецени дали даден акаунт добавя или отнема от общия смисъл на разговорите. Ако даден профил изпрати едно и също съобщение на няколко други потребители, но те го блокират или заглушават ще изпрати сигнал до Twitter, че поведението му досадно и съмнително.

Ако същият сценарий се повтори, но някой от получателите реагира по някакъв начин, то няма да има никакъв проблем. Това означава, че не е важно какво е казано или написано, а как хората реагират на него.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама