Футболистите, снимали се с Ердоган, съжаляват

12:50, 16 май 18 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Селекционерът на Германия Йоаким Льов призна, че Месут Йозил и Илкай Гюндоган са направили грешка, като са се снимали с турския президент Реджеп Ердоган по време на предизборната му визита във Великобритания, но това няма как да се отрази на мястото им в националния отбор.

Днес Льов обяви разширения си състав от 27 играчи за Световното първенство в Русия, което започва след месец, като в него попадат Йозил и Гюндоган.

"От Футболната федерация вече ясно подчертаха, че решението им не е било добро. Аз обаче дори за секунда не съм си помислял да ги оставя извън състава. Разбирам, че две сърца бият в гърдите на играчите, които са със смесени корени. Те изразиха съжаление за постъпката си. Двамата са направили много за интеграцията на малцинства в Германия", коментира треньорът на Бундестима, цитиран от БГНЕС.

Льов включи в разширения си състав вратарят на "Байерн Мюнхен" Мануел Нойер, който се възстановява от контузия в последните осем месеца, но в групата не попада халфът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце, който отбеляза победното попадение за Германия на финала на Световното първенство преди четири години. "Мануел започва пълноценни тренировки с "Байерн" тази седмица, така че той ще може да издържи нашия подготвителен лагер. Искам да получим ясна картина за състоянието му и да го попитаме честно дали може да играе на най-високо ниво на Световното първенство", обясни Льов.

"Марио определено нямаше добър сезон. Той има изключителни качества, но не е във форма. Беше ми трудно да взема това решение и съжалявам, че той няма да участва на първенството", каза още треньорът на Германия.

Разширеният състав на Германия, от който ще отпаднат трима играчи:

Вратари: Бернд Лено (Байер), Мануел Нойер ("Байерн"), Марк-Андре тер Стеген ("Барселона"), Кевин Трап ("Пари Сен Жермен").

Защитници: Жером Боатенг ("Байерн"), Матиас Гинтер ("Борусия Мьонхенгладбах"), Йонас Хектор ("Кьолн"), Матс Хумелс, Джошуа Кимих (и двамата от "Байерн"), Марвин Платенхарт ("Херта"), Антонио Рюдигер ("Челси"), Никлас Зюле ("Байерн"), Джонатан Та ("Байер").

Полузащитници и нападатели: Юлиан Брант ("Байер"), Юлиан Дракслер ("Пари Сен Жермен"), Марио Гомес ("Щутгарт"), Леон Горецка ("Шалке 04"), Илкай Гюндоган ("Манчестър Сити"), Сами Кедира ("Ювентус"), Тони Кроос (Реал "Мадрид"), Томас Мюлер ("Байерн"), Месут Йозил ("Арсенал"), Нилс Петерсен ("Фрайбург"), Марко Ройс ("Борусия Дортмунд"), Себастиан Руди ("Байерн"), Лерой Сане ("Манчестър Сити"), Тимо Вернер (РБ "Лайпциг").

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама